Verbeter uw EPB en EPC met een luchtdichtheidsmeting van TL Consult uit Roeselare

Heeft uw woning de vereiste EPB-normen niet behaald? Of wilt u uw energieprestaties en binnenklimaat verbeteren? Geen nood.Vertrouw op de luchtdichtheidsmetingen van TL Consult uit Roeselare!

Bij nieuwbouw of verbouwingen moet u het energieverbruik van uw woning laten onderzoeken door een energieverslaggever. De verslaggever legt vast in welke materialen het gebouw is opgetrokken, van bouwstenen en ramen tot isolatie. Hij gaat ook na welke installaties aanwezig zijn. Zo kan hij een gedetailleerd beeld vormen van het energieverbruik van het gebouw.

Voldoet uw woning echter niet aan de vastgelegde normen voor energieprestaties en binnenklimaat (EPB), dan kan een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest een mogelijke oplossing zijn. Ook luchtdichtheid is namelijk een van de belangrijke factoren bij het vaststellen van de E-peilscore. Ligt uw E-score dus te hoog of wenst u die gewoon te verlagen, dan kan een luchtdichtheidsmeting de perfecte remedie zijn. Is het resultaat goed, kan uw E-peil tot zo’n 8 à 12 punten dalen en soms zelfs meer!

U kunt de luchtdichtheidsmeting immers laten verrekenen in de EPB-studie, wat kan leiden tot een lager E-peil, waarmee u subsidies kan aanvragen. Met een goede blowerdoortest kunt u ook uw energieprestatiecertificaat (EPC) verbeteren. Met een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest kunt u daarnaast eventuele luchtlekken opsporen. Een goede luchtdichtheid vermijdt tocht en warmteverliezen via openingen, spleten of kieren. Het voorkomt ook dat vocht in de constructie-elementen en isolatie terechtkomt en bevordert de algemene werking van uw isolatie en ventilatiesysteem. Ook is uw woning of bedrijf beter beschermd tegen bouwschade zoals vocht en schimmels en houdt u insecten en ongedierte buiten!

U kunt dus niet alleen voor EPC- en EPB-verslaggeving, maar ook voor luchtdichtheidsmetingen en blowerdoortesten terecht bij TL Consult in Roeselare. Neem snel contact op voor een afspraak.