Uw expert in ventilatiemeting: TL Consult

Ventilatieprestatieverslag inbegrepen

Bij TL Consult bent u aan het goede adres voor een ventilatiemeting en ventilatieverslag. Dat hebt u nodig voor het indienen van uw EPB-aanvraag.

Gecontroleerde ventilatie voor betere luchtkwaliteit

Sinds 2016 is het verplicht om voor elke bouwaanvraag een ventilatiemeting te laten uitvoeren. TL Consult voert die uit aan de hand van een blowerdoortest. Het resultaat van die test: een ventilatievoorontwerp en een ventilatieprestatieverslag. Dat hebt u nodig om de EPB-aanvraag te kunnen doen.

Zo verloopt een blowerdoortest

Vraag meer informatie

Wilt u meer informatie over de ventilatiemeting door TL Consult in Roeselare? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie. We beantwoorden al uw vragen met de grootste zorg.

Met een blowerdoortest meet men de luchtdichtheid van een woning. Ramen en deuren worden gesloten en via een blowerdoor in een enkele centrale toegang wordt een drukverschil tussen binnen en buiten gecreëerd. Eventuele luchtlekken komen zo meteen tot uiting en u heeft er alle belang bij om die te verhelpen. Want luchtlekken leiden tot warmteverlies en - naast een negatief ventilatieverslag en een lagere EPC-score – tot hogere energiekosten.